Μαρίνα Ευθυμίου

Η Μαρίνα ΕΥΘΥΜΙΟΥ ειδικεύεται στις Μεταφορές και Τουρισμός, στην Βιώσιμη Ανάπτυξη, σε θέματα Πολιτικής και Κανονισμών, στην Ανάλυση Δεδομένων, στην Περιφερειακή Ανάπτυξη και στα Οικονομικά.

Η Μαρίνα ΕΥΘΥΜΙΟΥ ειδικεύεται στις Μεταφορές και Τουρισμός, στην Βιώσιμη Ανάπτυξη, σε θέματα Πολιτικής και Κανονισμών, στην Ανάλυση Δεδομένων, στην Περιφερειακή Ανάπτυξη και στα Οικονομικά.

Έχει αποφοιτήσει από το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πατρών το 2010 και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου του διατμηματικού προγράμματος στον «Σχεδιασμό, Διοίκηση και Πολιτική του Τουρισμού» από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Κατά την διάρκεια του μεταπτυχιακού της ασχολήθηκε εκτενώς με την βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη, τις ειδικές και εναλλακτικές μορφές τουρισμού, την συμβολή των «άγονων» γραμμών (PSO) και των διατροπικών μεταφορών (Intermodality) στην ανταγωνιστικότητα των τουριστικών προορισμών.

Το διδακτορικό της με θέμα Λειτουργικά Τμήματα Εναέριου Χώρου και Εμπόριο Ρύπων στις Αερομεταφορές εμβαθύνει στα περιβαλλοντικά οικονομικά, στην βιομηχανική οικονομική και στην μικροοικονομική θεωρία. 

Από το 2012 εργάζεται στον Διεθνή Οργανισμό για την ασφάλεια των αερομεταφορών, EUROCONTROL με βάση τις Βρυξέλλες. Επίσης έχει εργαστεί για αρκετά χρόνια στον ξενοδοχειακό κλάδο. Παράλληλα έχει επιδείξει πλούσιο ερευνητικό και μελετητικό έργο μέσω της συμμετοχής σε workshops, συνέδρια και επιμορφωτικά σεμινάρια. Το ερευνητικό της ενδιαφέρον εστιάζει σε ζητήματα τουριστικής πολιτικής και αειφορικής ανάπτυξης και στην τριγωνική σχέση τουρισμός – μεταφορές - περιφερειακή ανάπτυξη.


Βιογραφικό Σημείωμα

  • Τηλέφωνο: +32 (0)489825656, +30 6950441626
  • email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. , Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. , Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ,