Δημήτριος Π. Στεργίου

Ο Δρ Δημήτριος Π. Στεργίου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1976. Το 1999 απέκτησε Μεταπτυχιακό Τίτλο (MSc) στην Τουριστική Διοίκηση και Μάρκετινγκ με έπαινο από το Πανεπιστήμιο του Bournemouth. Είναι Διδάκτωρ Τουριστικής Εκπαίδευσης και Διοίκησης από το Πανεπιστήμιο του Surrey (Ιούλιος 2004).

Τον Οκτώβριο του 2001, ο Δρ Στεργίου ανέλαβε καθήκοντα ως Λέκτορας στο Κέντρο Τουρισμού στο Πανεπιστήμιο του Westminster της Αγγλίας, όπου και παρέμεινε μέχρι τον Μάιο του 2003. Το 2003 εργάστηκε επίσης ως Επισκέπτης Λέκτορας στο Πανεπιστήμιο του Surrey. Από το 2006 εργάζεται ως μέλος Συνεργαζόμενου Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΣΕΠ) στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων» της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. Επιπλέον, από το 2005 εργάζεται ως Επιστημονικός Συνεργάτης με προσόντα Επίκουρου Καθηγητή στο Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας. Συνεργάζεται επίσης με το Διεθνές Ινστιτούτο Ξενοδοχειακής Διοίκησης του IMI University College της Ελβετίας και με το Πανεπιστήμιο του Derby ως εξ αποστάσεως Επιβλέπων Πτυχιακών Εργασιών. Στο παρελθόν έχει διδάξει στο Τμήμα Διοίκησης του Πανεπιστημίου Πατρών (Π.Δ. 407/80). Έχει εκτεταμένη επαγγελματική εμπειρία ως ερευνητής και σύμβουλος τουριστικών επιχειρήσεων και φορέων σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Ερευνητικές του μελέτες έχουν δημοσιευτεί σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά του χώρου (Annals of Tourism Research, Current Issues in Tourism, International Journal of Tourism Research, Journal of Hospitality, Leisure, Sport and Tourism Education, κ.α.) και έχουν παρουσιαστεί σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια. Επίσης είναι κριτής σε δεκατρία διεθνή επιστημονικά περιοδικά και έχει διατελέσει μέλος των οργανωτικών και επιστημονικών επιτροπών διεθνών συνεδρίων. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα αναπτύσσονται στον ευρύτερο χώρο της τουριστικής εκπαίδευσης, της επιστημολογίας του τουρισμού, του τουριστικού μάρκετινγκ και της τουριστικής διοίκησης.

  • Τηλέφωνο: 210 9238 692/ 694 2050 223
  • email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.