Ευανθία Μιχάλαινα

Ευανθία Μιχάλαινα

Είμαι Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Σορβόννης (Paris IV) και Associate Member του Εργαστηρίου ENEC του Πανεπιστημίου της Σορβόννης και του Εθνικού Κέντρου Ερευνών της Γαλλίας (CNRS), Οικονομολόγος με δύο μεταπτυχιακούς τίτλους στα Οικονομικά της Ενέργειας και στη λήψη Επιχειρηματικών Αποφάσεων από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς και Αθηνών, αντίστοιχα. Διαθέτω εμπειρία 20 ετών στο χώρο της ενέργειας, ανήκουσα στο προσωπικό της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού (ΔΕΗ) για 10 χρόνια και κατόπιν στο Ειδικό Επιστημονικό Προσωπικό της ΡΑΕ για άλλα 10 χρόνια. Έχω ασχοληθεί με όλο το φάσμα των ενεργειακής επιχειρηματικότητας, από το λογιστικό διαχωρισμό μιας καθετοποιημένης επιχείρησης όπως η ΔΕΗ έως την οικονομική και εμπορική παρακολούθηση ανέγερσης έργων μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας από ιδιώτες κατασκευαστές όπως η ABB, η SIEMENS AG και η ALSTHOM) και από την παρακολούθηση (εκ μέρους του Ρυθμιστή) της ανέργερσης όλων των έργων ΑΠΕ της Ελλάδας έως την παρακολούθηση του wholesale trading στην Ελληνική Αγορά Ενέργειας.

Ερευνητικά και σε επιστημονικό επίπεδο, ασχολούμαι με το χώρο της ενέργειας από το 2002 και επισήμως από το 2005 οπότε και έφυγα για το Παρίσι προκειμένου να εκπονήσω τη διδακτορική μου διατριβή με υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών της Ελλάδας (ΙΚΥ). Παράλληλα, έχω ασχοληθεί ως Σύμβουλος στο Institut de Perspective Economique du Monde Méditerranéen (IPEMED) στο Παρίσι και ως Εμπειρογνώμωνας κατόπιν προσκλήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αξιολόγηση Ευρωπαϊκών προγραμμάτων των DG/ENV, DG/ENER, DG/RELEX (όπως το ΙΕΕ, LIFE+, IEE, FP6, Energy Facility), καθώς και για Lectures and Trainer σε χώρες της ΝΑ Ευρώπης, της Ευρασίας και της Καυκάσιας περιοχής για θέματα ενσωμάτωσης του Κοινοτικού Δικαίου (κεφάλαια Ενέργειας και Περιβάλλοντος) στο εθνικό νομοθετικό τους πλαίσιο.

Έχω παρουσιάσει τα συμπεράσματα των επαγγελματικών και ερευνητικών μου ασχολιών σε περίπου 16 peer-reviewed journals και scientific volumes, σε διαλέξεις, καθώς και σε 50 διεθνή συνέδρια και συναντήσεις. Πρόσφατα, ο Εκδοτικός Οίκος Springer με τίμησε με την πρόσκλησή του να αναλάβω την επιμέλεια ενός επιστημονικού τόμου με contributing authors και τον τίτλο “Insecurities and Challenges from Renewable Energy Governance». Παράλληλα είμαι Reviewer σε διάφορα επιστημονικά περιοδικά (κυρίως Αγγλοσαξωνικά), όπως για παράδειγμα το Energy and Buildings, το Energy Policy και το Journal of Environmental Planning and Management, ενώ έχω προσκληθεί για διαλέξεις σε δύο Πανεπιστήμια (Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Τμήμα Δοίκησης Επιχειρήσεων και Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τμήμα Γεωλογίας).

  • Διεύθυνση: Μιχάλων 8, Χίος, 82100
  • Τηλέφωνο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.