Αθηνά Νέλλα

Νέλλα

Η Δρ. Αθηνά Νέλλα έλαβε το διδακτορικό της από το τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου το 2012 με υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών και χαρακτηρισμό «Άριστα». Η διδακτορική της διατριβή της μελέτησε τις επιδράσεις της τουριστικής εμπειρίας ειδικών μορφών τουρισμού στο επίπεδο της επωνυμίας και ειδικότερα στην καταναλωτική συμπεριφορά και στη στρατηγική μάρκετινγκ.

Είναι πτυχιούχος του τμήματος Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και αριστούχος απόφοιτος του Μεταπτυχιακού στη Διοίκηση Υπηρεσιών από το ίδιο Πανεπιστήμιο. Επίσης, έχει σπουδάσει Κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και έχει επιμορφωθεί σε θέματα Διδακτικής και Συμβουλευτικής παρακολουθώντας τα αντίστοιχα δύο ετήσια προγράμματα επιμόρφωσης της Ανώτατης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης. 

Μεταξύ άλλων, έχει απασχοληθεί στην πολυεθνική εταιρεία Procter & Gamble Hellas ως Υπεύθυνη Έρευνας Αγοράς και Μελέτης Καταναλωτών ενώ από το 2007 εργάζεται στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. Εχει διδάξει μαθήματα οικονομικών και κοινωνικών επιστημών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και σε Ι.Ε.Κ. ενώ έχει αποκτήσει διοικητική εμπειρία σε θέματα οικονομικών της εκπαίδευσης υπηρετώντας στη Διεύθυνση Τακτικού Προϋπολογισμού του Υπουργείου Παιδείας. 

Από τον Σεπτέμβριο του 2014 υπηρετεί στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής σε θέση Επιστημονικού Προσωπικού (Σύμβουλος ειδικότητας Οικονομολόγων). Παράλληλα, εκτός των καθηκόντων Συμβούλου, ανέλαβε ως Επιστημονικά Υπεύθυνη τη διοίκηση του Συγχρηματοτούμενου Έργου «Επιμόρφωση των Εκπαιδευτικών για την αξιοποίηση και χρήση των Τ.Π.Ε. στη διδακτική πράξη». 

Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται σε θέματα μάρκετινγκ, ειδικών μορφών τουρισμού, τουριστικής και καταναλωτικής συμπεριφοράς, κοινωνιολογίας, συμβουλευτικής και εκπαίδευσης.
 

Βιογραφικό Σημείωμα

 
 
  • email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.