Κωνσταντίνος Κούτσικος

Κούτσικος

Ο Δρ. Κωνσταντίνος Κούτσικος ειδικεύεται στη βελτίωση της απόδοσης και της ανταγωνιστικότητας επιχειρήσεων, με έμφαση στην Ανάπτυξη Υπηρεσιών και στη Διαχείριση Καινοτομίας. Η ειδίκευση αυτή είναι απόρροια των σχετικών μεταπτυχιακών του σπουδών στις ΗΠΑ, καθώς και της επαγγελματικής και επιστημονικής του σταδιοδρομίας σε διεθνείς οργανισμούς και επιχειρήσεις στην Αμερική, στην Ασία και στην Ευρώπη.

Η διεθνής επαγγελματική του εμπειρία επικεντρώνεται στο στρατηγικό σχεδιασμό, υλοποίηση και διοίκηση μεγάλων έργων για την ανάπτυξη ηλεκτρονικών υπηρεσιών (eService lifecycle management) και την υλοποίηση δομών καινοτομίας (corporate entrepreneurship, business incubation). Ως διευθυντικό στέλεχος της πολυεθνικής εταιρίας συμβούλων επιχειρήσεων PA Consulting Group (London, UK), ήταν υπεύθυνος για τη δημιουργία και προώθηση σχετικών συμβουλευτικών υπηρεσιών σε ανώτατα στελέχη αμερικανικών, αγγλικών (FTSE-100) και ευρωπαϊκών οργανισμών (UBS Private Banking, Credit Suisse Private Banking, NM Rothschilds, Merrill Lynch, WPP, BT Ireland, G4S Securicor, κλπ). Ο Δρ. Κούτσικος έχει επιπλέον συνεργαστεί με startups και venture capital funds στις ΗΠΑ, στην Κύπρο και στην Ελλάδα.

Η διεθνής ακαδημαϊκή του σταδιοδρομία συνδέεται στενά με την επαγγελματική του εμπειρία. Έχει εργαστεί ως ερευνητής σε θέματα διαχείρισης καινοτομίας και ηλεκτρονικών υπηρεσιών στο Stanford University (Palo Alto, USA), στο USC Information Sciences Institute (Los Angeles, USA) και στην ΝΤΤ (Tokyo, Japan). Το ερευνητικό του έργο έχει χρηματοδοτηθεί από αμερικανικά και ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα, κι έχει αξιολογηθεί από έγκριτα διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια. Παράλληλα, έχει υπηρετήσει σε σημαντικές διοικητικές θέσεις ευθύνης στον ακαδημαϊκό χώρο, έχοντας διατελέσει μέλος της Συγκλήτου και μέλος Επιτροπών της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Ο Δρ. Κούτσικος είναι Επίκουρος Καθηγητής στη Σχολή Επιστημών της Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Είναι κάτοχος ΜΒΑ και PhD στην Επιστήμη Υπολογιστών από το University of Southern California, USA και κάτοχος MS στην Επιστήμη Υπολογιστών από το Stanford University, USA. Η εμπειρία του έχει αναγνωρισθεί από διεθνείς οργανισμούς (W3C), από έγκριτα έντυπα (Financial Times, Who is Who in the World), και από τρία διεθνή honor societies, των οποίων είναι εκλεγμένο μέλος. Έχει ζήσει ή/και εργαστεί στις ΗΠΑ, στην Ιαπωνία, στην Αγγλία, στην Ελβετία, στην Ιρλανδία και στην Ελλάδα, ενώ είναι ενεργό μέλος σε διεθνή fora και οργανισμούς (Order of AHEPA, World Affairs Councils of America – Los Angeles Council, Stanford Club, European Academy of Management, UK Institute of Directors).

 
  • Διεύθυνση: Μιχάλων 8, Χίος, 82100
  • Τηλέφωνο: 22710 35148
  • Fax: 22710 35099
  • email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.