Ανδρέας Παπαθεοδώρου

Ο Δρ Ανδρέας Παπαθεοδώρου είναι Καθηγητής A’ Βαθμίδας στη Βιομηχανική και Χωρική Οικονομική με έμφαση στον Τουρισμό στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου (ΦΕΚ Διορισμού: 599/29.06.2016, τ. Γ’). Είναι επίσης Διευθυντής του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών "Στρατηγική Διοίκηση Τουριστικών Προορισμών και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας" καθώς και Διευθυντής του Εργαστηρίου Τουριστικών Ερευνών και Μελετών (ΕΤΕΜ) του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Επιπλέον, συνεργάζεται με το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ) σε προγράμματα εξ αποστάσεως εκπαιδεύσεως όπου είναι και Συντονιστής της μεταπτυχιακής Θεματικής Ενότητας ΔΤΕ50 καθώς και μέλος της Ακαδημαϊκής Επιτροπής Εποπτείας του προπτυχιακού προγράμματος ΔΙΤ. Είναι επίσης Συνεργαζόμενος Καθηγητής (Adjunct Professor) της Σχολής Αερομεταφορών του Πανεπιστημίου της Νέας Νότιας Ουαλίας (School of Aviation, University of New South Wales) της Αυστραλίας. Επιπλέον, συνεργάζεται εκπαιδευτικά με την Εθνική Σχολή Πολιτικής Αεροπορίας (École Nationale d' Aviation Civile) της Γαλλίας όπως επίσης και με το Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών της Φρανκφούρτης (Frankfurt University of Applied Sciences - πρόγραμμα MBA in Aviation and Tourism Management) της Γερμανίας. Είναι πτυχιούχος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών καθώς και απόφοιτος του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης (Μεταπτυχιακό στα Οικονομικά, Διδακτορικό στην Οικονομική Γεωγραφία) ενώ ξεκίνησε την σταδιοδρομία του ως Λέκτορας Τουρισμού στο Πανεπιστήμιο του Surrey του Ηνωμένου Βασιλείου όπου και εργάστηκε από το 2000 έως και το 2005. Κατά το ακαδημαϊκό έτος 2015-16 διετέλεσε Κοσμήτορας (Dean) του Κολεγίου Φιλοξενίας και Τουρισμού του Πανεπιστημίου του Δυτικού Λονδίνου (London College of Hospitality and Tourism, University of West London) στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Καθηγητής Δρ Ανδρέας Παπαθεοδώρου έχει συγγράψει περισσότερες από 100 επιστημονικές εργασίες και παρουσιάσεις κυρίως με θέμα την οικονομική ρύθμιση και απορρύθμιση των αερομεταφορών (αερογραμμών, αερολιμένων και παρόχων υπηρεσιών αεροναυτιλίας) και τη σχέση τους με την τουριστική ανάπτυξη ενώ το έργο του έχει συγκεντρώσει περισσότερες από 3000 αναφορές διεθνώς (βάσει Google Scholar). Μεταξύ άλλων το βιβλίο του Aviation and Tourism έχει τύχει πολύ θετικής ανταπόκρισης ενώ το βιβλίο του Economics of Tourism έχει μεταφραστεί από τα αγγλικά στα κινεζικά. Είναι Αρχισυντάκτης (Editor-in-Chief) του διεθνούς επιστημονικού περιοδικού Journal of Air Transport Studies, Συντάκτης (Editor) του Tourismos και Αναπληρωτής Συντάκτης (Associate Editor) του Annals of Tourism Research. Έχει συμμετάσχει σε 30 ερευνητικά και μελετητικά έργα και σε αρκετά εξ αυτών ως Επιστημονικός Υπεύθυνος και εκπροσωπεί την Ελλάδα στο Κοινοτικό Πρόγραμμα COST-ATARD (TU1408 - Air Transport and Regional Development). Έχει βραβευθεί από τη Διεθνή Ακαδημία για τη Μελέτη του Τουρισμού (International Academy for the Study of Tourism) ως Emerging Scholar of Distinction (2009) καθώς και ως Invited Scholar (2017). Ο Καθηγητής Παπαθεοδώρου συνεργάζεται επαγγελματικά με τον Οργανισμό Αραβικών Αερομεταφορέων (AACO – Arab Air Carriers Organization) για την εκπαίδευση στελεχών αεροπορικών επιχειρήσεων, με τη Διεθνή Τράπεζα (World Bank) σε θέματα Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ – PPP) στους αερολιμένες καθώς και με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού (United Nations World Tourism Organization) ως μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων (Panel of Experts) του Τουριστικού Βαρομέτρου (UNWTO World Tourism Barometer). Είναι Μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου Διασφάλισης Ποιότητας της Τουριστικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Τουρισμού, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Αεροπορικής Ένωσης καθώς και Μέλος του Συμβουλευτικού Συμβουλίου (Advisory Board) της νεοφυούς επιχειρήσεως Movvin. Ομιλεί 3 ξένες γλώσσες (Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά) και είναι Πτυχιούχος του Εθνικού Ωδείου στην κλασική κιθάρα.
 

Βιογραφικό σημείωμα

 

 
  • Διεύθυνση: Μιχάλων 8, Χίος 82100
  • Τηλέφωνο: 22710 35154
  • Fax: 22710 35399
  • email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.