Δελτίο Τύπου Πραγματοποίησης Θερινού Σχολείου Τουρισμού και Συνεδρίου της Διεθνούς Ακαδημίας για τη Μελέτη του Τουρισμού

Δελτίο Τύπου Πραγματοποίησης Θερινού Σχολείου Τουρισμού και Συνεδρίου της Διεθνούς Ακαδημίας για τη Μελέτη του Τουρισμού
Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο μεταξύ Πέμπτης 21 και Κυριακής 24 Μαΐου 2015, στο ξενοδοχείο Ρόδος Παλλάς, το Θερινό Σχολείο με τίτλο «Διοίκηση Τουρισμού μετά την Κρίση – Μια Μεσογειακή Προσέγγιση» από το Εργαστήριο Τουριστικών Ερευνών και Μελετών (ΕΤΕΜ) του Πανεπιστημίου Αιγαίου με την ενεργή υποστήριξη της Διεθνούς Ακαδημίας για την Μελέτη του Τουρισμού (International Academy for the Study of Tourism - IAST).

Στο Θερινό Σχολείο δίδαξαν μέλη της Ακαδημίας, καθηγητές και συνεργάτες του ΕΤΕΜ όπως οι David Airey, Tom Baum Δημήτριος Μπούχαλης, Geoffrey Crouch, Γεώργιος Δρακόπουλος, Larry Dwyer, Χαράλαμπος Λουκαράς, Alastair Morrison, Ανδρέας Παπαθεοδώρου, Pauline J. Sheldon, Μαριάννα Σιγάλα, Θεόδωρος Σταυρινούδης και Πάρις Τσάρτας. Στόχοι του Θερινού Σχολείου ήταν η διερεύνηση των βασικών ζητημάτων για τον τουρισμό στην περιοχή, η ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών από την Μεσόγειο και από άλλα μέρη του κόσμου και ο προσδιορισμός των σύγχρονων προκλήσεων και ευκαιριών για τον τουρισμό της Μεσογείου.

Στη συνέχεια μεταξύ Κυριακής 24 και Παρασκευής 29 Μαΐου 2015 διοργανώθηκε το συνέδριο της IAST. Η Ακαδημία διοργανώνει το διεθνές της συνέδριο κάθε δύο χρόνια και το παρόν είχε ως στόχο την επισκόπηση της τρέχουσας κατάστασης και τη διερεύνηση νέων προτεραιοτήτων για την έρευνα και την εκπαίδευση του τουρισμού στον απόηχο της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης. Φορείς διοργάνωσης του συνεδρίου ήταν το Εργαστήριο Τουριστικών Ερευνών και Μελετών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Σημειώνεται ότι μέλη της IAST είναι μερικοί από τους πλέον καταξιωμένους επιστήμονες στο αντικείμενο του τουρισμού παγκοσμίως - περίπου 60 στον αριθμό.

Download attachments: